ÇEVRE DOSTU BİN OKUL PROJE OKULUYUZ.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve en kısa sürede tüm okullarda hayata geçirilmesi amaçlanan Çevre Dostu Bin Okul Projesi kapsamında okulumuz Çevre Dostu Bin Okul Proje Okulu olarak belirlenmiştir.

Proje kapsamında okulumuz elektrik ve su tüketimleri kontrol edilerek tüketim tutarlılığı sağlanacaktır. Ayrıca  çevreye duyarlı, elektirik tüketimini azaltıcı fotoselli led lambalarla enerji tüketimini en aza indirmek amaçlanmaktadır.

Kurulacak olan güneş enerjisi santralleriyle çevreye en duyarlı elektirik üretimi yapılacaktır.

Kurulacak olan Geri Dönüşüm Kütüphanesi ile tüketimden çok tekrar kullanım sağlanması hedeflenmektedir.

Kompost yapımı ve müfredat entegrasyonu ile öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin çevreye daha duyarlı  yaklaşmaları ve farkındalık yaratmaları beklenmektedir.

31-05-2022

Yayın: 31.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 10:53 - Görüntülenme: 193