Kurumumuzun Tarihçesi

1998 yılında 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak Yazıcızade Mahallesi Kaynarca Mevkiinde hizmete açılmıştır. Adını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75.yılından almıştır.

1998 yılında 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu olarak Yazıcızade Mahallesi Kaynarca Mevkiinde hizmete açıldı. Adını Cumhuriyetimizin kuruluşunun 75. yılından almıştır.

Kurucu Müdür olarak Alaettin AÇAR görevlendirildi. Okul binası, başlangıçta ihtiyacı karşılarken; zaman içerisinde okul çevresinde artan konut sayısı ve yerleşim nedeniyle yetersiz kaldı. Öğrenci sayısının artması ile çok amaçlı salon, kütüphane, işlik, laboratuar gibi asli unsurları sınıfa çevrildi.

2012 yılında 4+4+4 Eğitim Sistemine geçilmesiyle 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ve 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu olarak ayrıldı. Ortaokul kısmı sabahçı, ilkokul kısmı ise öğlenci olarak eğitim-öğretime devam etti.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı anısına ilçemizde yapılan okul binasına 16 Mart 2015 tarihinde ortaokul kısmının taşınması sonucunda ilkokulumuz normal eğitim-öğretime geçti. Daha sonra 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nun adı 100. Yıl Barış Ortaokulu olarak değiştirildi.

75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu'nda, halen 1 müdür, 1 müdür yardımcısı,22 öğretmen 1 yardımcı personel ile 18 derslikte 578 öğrenciye eğitim vermeye devam edilmektedir.

Eğitim ve öğretimin başarıyla sürdürüldüğü okulumuzda, akademik başarıların yanında  aynı zamanda sosyal aktiviteler, atletizm, hentbol, voleybol, satranç gibi dallarda da ilçe, il ve ülke genelinde derece yapmış öğrenciler yetiştirilmiştir. Okul bahçemizin içinde yer alan Kapalı Halı Saha 2007 yılından itibaren öğrencilerimize ve halka hizmet vermektedir.

Yayın: 01.01.2016 - Güncelleme: 23.08.2023 11:16 - Görüntülenme: 3803